BAŞKAN BAYDİLLİ ÖĞRENCİLERE SUYUN ÖNEMİNİ ANLATTI

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Dünya Su Günü nedeniyle Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Birimi’nin düzenlediği etkinlikte ortaokul öğrencileriyle bir araya gelip suyun önemini anlatırken, öğrencilerle birlikt

Belediyecilik alanındaki çalışmaların yanında sosyal ve eğitsel çalışmalara da önem veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle öğrencilerle bir araya geldi.

Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma Birimi tarafından düzenlenen etkinlikte ilçedeki Güzelşehir Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Baydilli, öğrencilere suyun yaşam için öneminden bahsederken, israf edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle Afrika'daki su sıkıntısından bahseden Başkan Baydilli fotoğraflarla öğrencilerde su sıkıntısı yaşayan yerlerden örnekler verdi. Öğrencilerle birlikte çiçek eken ve can suyu veren Başkan Metin Baydilli öğrencilere çevreyi ve doğayı korumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin ardından açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 22 Mart Dünya Su Gününde suyun önemini anlatmak için öğrencilerle bir araya geldiklerinin altını çizerek, çocukların suyun yaşam açısında önemini anlamaları ve israftan kaçınmalarını hedeflediklerini söyledi.

Başkan Baydilli şöyle devam etti: “1993 yılında Birleşmiş Milletler tarafından temiz su ihtiyacına dikkat çekilmek amacıyla 22 Mart Dünya Su Günü olarak kutlanmaya başlandı. Güzelşehir Ortaokulundan çocuklarımız da Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı Çevre Koruma biriminin düzenlediği etkinliğe katıldılar. Çocuklarımıza suyun öneminden, dünyada yaşanan su sıkıntısından bahsettik.  Daha sonra çocuklarımızla çiçek ekip can suyunu verdik. Bu etkinliği düzenleyen çevre birimimize ve etkinliğe katılım gösteren Güzelşehir Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerine teşekkür ediyor,  Dünya Su Gününü tekrar kutluyorum."

Başkan Baydilli öğrencilerin su günü için yaptığı resimleri de inceleyerek en güzel resmi seçti.