ESENTEPE OKUMA SALONUNUN AÇILIŞINI BAKAN FAKIBABA YAPTI

Karaköprü Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesinde yapılan modern okuma salonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katıldığı açılışla hizmete girdi.

Karaköprü Belediyesi tarafından eğitime katkı sunmak ve gençlerin ders çalışacağı bir ortam oluşturmak amacıyla Esentepe mahallesinde yapımını tamamladığı okuma salonu yapılan görkemli açılışla hizmete girdi.

Okuma salonunun açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba gerçekleştirirken, açılış törenine ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Kaymakamı ve Karaköprü Kaymakam Vekili Ali Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Şanlıurfa'nın Türkiye'de en genç nüfusa sahip il olduğunu hatırlatarak, Karaköprü Belediyesi olarak gençlere çok önem verdiklerini söyledi.

Başkan Baydilli şöyle konuştu: "Biz yerel yöneticiler olarak Şanlıurfa'daki ve Karaköprü'müzdeki gençleri düşünerek kitap okuma salonları yapıyoruz. Gençlerin okuldan çıktıktan sonra ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ortamlar sağlıyoruz. Biz elinde tespih olan boş gezen gençleri değil elinde kitap olan, araştıran gençler istediğimiz için böyle kitap okuma salonları yapıyoruz ve onların hizmetine sunuyoruz. Gençler bu okuma salonlarımızda derslerini, araştırmalarını yapacak ve kitap okuyarak zamanını değerlendirecek. İnşallah her mahallemizde 300 metrekare üzerine yaptığımız bu okuma salonlarımızdan yapıp gençlerimizin vakitlerini dolu dolu geçirmelerini sağlayacağız."

Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Esentepe'de açılan okuma salonunun güzel bir konumda olduğunu belirterek, "Gençlerimizi bu güzel okuma salonuna davet ediyorum. Bu güzel eserden dolayı Metin Baydilli Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise belediyelerin okumaya önem verdiğini ifade ederek, Karaköprü Belediyesinin ilçeye güzel bir eser kazandırdığının altını çizdi ve Başkan Baydilli'ye teşekkür etti.

Haliliye Kaymakamı ve Karaköprü Kaymakam Vekili Ali Yılmaz belediyelerin eğitime büyük önem verdiğine dikkat çekerek, bu imkanları oluşturan Başkan Baydilli'ye teşekkür etti.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri okumanın öneminden bahsederken, okumayan toplumların gerilediğini, kaybettiğini belirtti. Cevheri, "Belediyelerimizin son yıllarda okumaya önem vermesi bizim seviye olarak yükseldiğimizin göstergesidir. Çocuklarımızın eline silah değil kitap vermeliyiz. Bu güzel eser için Metin Başkanımıza ve personellerine teşekkür ederim" diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı konuşmada okuyan ile okumayanın bir olmayacağını söylerken, gençliğin yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Fakıbaba şöyle devam etti: "Bu imkanları oluşturan Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimizin de bu imkanları değerlendirmesi gerekir. 1 saat okuduğumuz kitaptan doğruları, hayatı öğrenebiliyoruz. Gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasında bu okuma salonlarının çok önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Eğitime verdikleri önemden dolayı Belediye Başkanlarımızı yürekten kutluyorum."

Açılışın ardından Bakan Fakıbaba okuma salonunu incelerken, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Bakan Fakıbaba'ya tablo hediye etti.