KARAKÖPRÜ’DE DEPREM SONRASI KAYAN CAMİ MİNARESİ YIKILDI

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesinde depremden hasar gören Hz Aişe Camisinin minaresi risk oluşturduğu için Karaköprü Belediyesi tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Geçtiğimiz hafta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi Karşıyaka Mahallesinde bulunan Hz Aişe Camisinin minaresinde kayma meydana geldi.

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine Karaköprü Belediyesine bağlı ekipler tarafından yapılan inceleme sonucunda kayan minare için yıkım kararı çıkarıldı.

Bölgede, önce çevre güvenliğini sağlayan Karaköprü Belediyesi, daha sonra 45 metre yüksekliğindeki minarenin kontrollü bir şekilde yıkımını gerçekleştirdi.

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Mehmet Fırat Gök “Elâzığ depreminin ardından camimizin minaresinde kayma meydana geldi. Devrilme ihtimaline karşı, Karaköprü Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleşti. Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye çok teşekkür ederiz. İnşallah cami minaremizi daha sağlam bir şekilde tekrar yapacağız” dedi.