KARAKÖPRÜ YENİ PARKLARLA GÜZELLEŞİYOR

Karaköprü Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırarak yeşil alan oranını artırmak ve daha güzel bir Karaköprü’yü vatandaşlara sunmak için çalışıyor

Karaköprü Belediyesi ilçede yeşil alan oranını artırmak için yeni park yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri belirlenen yerlerde ilçeye yeni parklar yapılırken, ağaçlandırma ve park mobilyası montajı çalışmalarının ardından yeni parklar vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Yeşil alan oranı fazla olan bir ilçe hedefiyle yola çıkan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla her yıl ilçeye ciddi oranda yeşil alan kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 2023 yılının ilk dört ayında 33 bin metrekare alanı kapsayan 7 adet yeni parkı Karaköprü’ye kazandırdı.

Yılın ilk dört ayında Seyrantepe Mahallesine 2 adet, Doğukent Mahallesine 4 adet ve Şenevler Mahallesine de 1 adet yeni park kazandırılırken, yıl sonuna kadar ihtiyaç olan mahallelerde belirlenen alanlarda park ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştirilecek.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, her yıl olduğu gibi park konusunda 2023 yılına da hızlı başladıklarına dikkat çekerek bu yıl da ilçeye ciddi oranda yeşil alan kazandıracaklarını ifade etti.

Başkan Baydilli şunları dile getirdi: “Biz Karaköprü Belediyesi olarak her zaman daha yeşil bir ilçe hedefiyle çalışıp bu doğrultuda her mahallemize birçok park kazandırdık. Geçmiş yılların istatistiklerine baktığımızda gerçekten çok ciddi oranlarda yeşil alan çalışması gerçekleştirdik. 2022 yılında yaklaşık 150 bin metrekare alana yeni yeşil alanlar kazandırdık ve bu yıla da hızlı bir giriş yapıp ilçemize 4 ayda 7 yeni park kazandırdık.

Tabi bu yıla deprem ve sel felaketlerinden dolayı sıkıntılı başlasak da çalışmalarımız aksamış olsa da bunu telafi etmek için çok çalıştık ve henüz yılın üçte birlik bölümü tamamlanmadan 33 bin metrekare alanda 7 adet parkın yapımını tamamladık. İnşallah yıl sonuna kadar bu oranı 100 bin metrekareye taşıma hedefimiz var.

2023 yılında şu ana kadar yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili çalışmalarıyla ilçemize hizmet eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Biz Karaköprü Belediyesi ailesi olarak daha güzel bir ilçeyi vatandaşlarımıza sunma adına çalışmalarımızı her şartta sürdürmeye devam edeceğiz, yeni parklarımız ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2023 yılı sonuna kadar ilçeye 10 adet yeni park daha kazandırılarak toplamda 100 bin metrekarenin üzerinde yeşil alanın ilçeye kazandırılması hedefleniyor.  

 

 


Foto Galeri