KARAKÖPRÜ'DE GENÇLERİN UĞRAK YERİ: OKUMA EVLERİ

Karaköprü Belediyesi’nin eğitime kazandırdığı okuma evleri sınavlara hazırlanan ve ders çalışan gençlerin uğrak yeri olurken, öğrenciler gerek sınavlara gerekse okul derslerine burada hazırlanıyor

Karaköprü Belediyesinin eğitime katkı sağlamak amacıyla ilçeye kazandırdığı okuma evleri ile halk kütüphanesi sınavlara hazırlanan ve sakin bir ortamda ders çalışmak isteyen öğrencilerin uğrak yeri oldu.

Atakent, Esentepe, Seyrantepe ve Doğukent mahallelerindeki okuma evine gelen öğrenciler temiz ve sessiz bir ortamda ders çalışma fırsatı bulurken, bu hizmeti kendilerine sunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

YKS, KPSS, ALES, TUS ve YDS gibi sınavlara hazırlanmak için okuma evlerinde ders çalışmayı seçen öğrenciler burada sessiz bir ortamda ders çalışırken, ortaokul ve lise öğrencileri de okul derslerine burada çalışıyorlar.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, geleceği şekillendirecek olan gençlere bu yolda destek verme adına onlar için konforlu ders çalışma alanları oluşturduklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli şunları ifade etti: “Bizim ilk görevimiz tabi ki ilçemizi hizmetle kalkındırmaktır. Ancak biz şehri imar ederken nesli ihya edecek çalışmalar yapmazsa bu şehre yatırım yapmanın da önemi kalmayacağına inanıyoruz. Bu minvalde geleceğimiz olan gençlere de yatırım yapmamız gerekiyor ki gelecekte yetişmiş gençlerle memleketimiz daha güzel yarınlara yürüsün.

Her mahallemize okuma salonu kazandırma hedefimizle ilçeye kazandırdığımız Esentepe, Seyrantepe, Doğukent ve Atakent mahallelerimizde faaliyette bulunan okuma evlerimizde gençlerimiz gelip ders çalışıyor ve sınavlara hazırlanıyor. Onlara sessiz ve konforlu bir alanda ders çalışma imkânı sağlıyoruz. İnşallah diğer mahallelerimize de okuma evleri kazandıracağız ve daha fazla gencin faydalanmasını sağlayacağız.

Ramazan ayında da hizmet saatlerini iftar sonrasına da uzatarak gençlerimizin daha fazla yararlanmasını sağladık. Her şeyi gençlerin talebine göre onların rahat edeceği şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Tüm gençlerimize derslerinde ve sınavlarında başarılar diliyorum.”

Okuma evlerinden faydalanan gençler de bu hizmeti için Başkan Baydilli’ye teşekkür ederek sınavlara hazırlanmalarında okuma evlerinin büyük faydasını gördüklerini dile getirdiler.

Ramazan ayı boyunca Esentepe, Atakent ve Seyrantepe Okuma Evleri sabah 08.00-18.00 ile iftardan sonra 20.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecek. Halk kütüphanesi ve Doğukent okuma evi ise 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

 

 


Foto Galeri