KARAKÖPRÜ'DE YENİ PARKLAR YAZA HAZIRLANIYOR

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeni yapılan parklarda gübreleme ve ağaçlandırma çalışmaları yaparak vatandaşların yaz aylarında zaman geçirecekleri yeşil alanları hazırlıyor

Karaköprü Belediyesi ilçeye her yıl yeni yeşil alanlar kazandırırken, yapımı tamamlanan parklar yapılan çalışmalarla yaz aylarına hazırlanıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Doğukent Mahallesine kazandırılan yeni parklarda gübreleme ile çimlendirme çalışması gerçekleştirirken, mevcut parklarda mevsim çiçekleri ekimi, çim biçme, park oturma ve oyun grupları onarımı gibi çalışmalarla parkları yaza hazırlıyor.

Vatandaşların parkları en konforlu şekilde kullanımına önem veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ekiplere tüm parklarda sorun kalmaması adına çalışmaları hızlandırmaları talimatı verirken, yeni yapılan parkların da yaz aylarına yetişmesi için çaba gösterilmesini istedi.

Her yıl Karaköprü’ye önemli oranda yeşil oran kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Metin Baydilli, 2023 yılında da yeni park kazandırma çalışmalarının yanı sıra yeni parkların yaz aylarında vatandaşların kullanımına hazırlanması için çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Karaköprü’yü daha yeşil ve yaşam alanları fazla olan bir ilçe yapma hedefimiz kapsamında yeşil alan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılında 150 bin metrekare alanda 24 yeni parkı ilçemize kazandırdık ve 2023 yılında da planlamamız dahilinde yaklaşık 100 bin metrekare alanda 20 yeni park daha yapıp yeşil alan oranımızı katlayacağız.

Bu doğrultuda yapımını tamamladığımız parklarımızı da yaza yetiştirmek için park ve bahçeler ekiplerimiz yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Yeni parklarda ağaçlandırma, gübreleme ve çevre düzenleme çalışmalarıyla yaz aylarında insanların oturup dinlenebileceği yeşil alanları oluşturmayı planlıyoruz. Ramazan ayında özveriyle çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum, yeni parklarımız ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından park düzenleme, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları yeni parklarda ve bakım yapılması gereken tüm parklarda gerçekleştirilecek.

 

 


Foto Galeri