BAŞKAN BAYDİLLİ: “İSTİKLAL MARŞI İNŞALLAH NESİLDEN NESİLE İLELEBET OKUNACAKTIR”

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak bağımsızlık için verilen mücadelenin sembolü olan İstiklal Marşı’nın ilelebet gururla okunacağını vurguladı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Kurtuluş Savaşının ardından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un tarafından Türk ordusuna hitaben yazılan İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde okunup kabulünün yıldönümü dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, inanç ve azmin güce galip gelmesini anlatan bir destandır. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken aziz milletimiz erkeği, kadını, genci ve yaşlısıyla her biri bir asker olarak zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verdi. Bu mücadelenin sonunda Anadolu’dan düşmanı söküp atan kahraman ordumuza hitaben Mehmet Akif Ersoy Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazdı.

İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. İnşallah bağımsızlığımız ilelebet sürecek ve nesilden nesile İstiklal Marşı gururla okunmaya, bayrağımız gönderde dalgalanmaya devam edecektir.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisin’de kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy ve bütün şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."