KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR SPORLA GELİŞİYOR

Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından açılan spor kurslarında çocuklar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de spor yaparak fiziksel ve zihinsel olarak gelişim sağlıyorlar

Karaköprü Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında çocuklar için açtığı spor kurslarıyla çocukların hem sporla tanışmasını hem de zamanlarını sporla değerlendirmelerini sağlıyor. Doğukent Mahallesinde bulunan spor merkezinde Spor İşleri Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik kickboks ve tekvando kursu verilirken, çim sahada da futbol antrenmanları gerçekleştiriliyor.

Çocukların okuldan kalan zamanlarını sporla değerlendirmeleri için açılan kurslarda çocuklara hem spor disiplini hem sağlıklı yaşam bilinci hem de fiziksel gelişim anlamında katkı sunulması hedefleniyor. Ayrıca çocukların bu spor dallarında geleceğin milli sporcuları olmaları yolunda temel eğitim de veriliyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de spor kurslarına çok önem verirken, çocukların gelişiminde sadece eğitimin değil spor faaliyetlerinin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Başkan Baydilli, “Spor sadece sağlıklı yaşam veya fiziksel gelişim için önemli değildir. Küçüklükten itibaren bir spor dalıyla uğraşan insanlar disiplinli, planlı ve mücadeleci bir yapıya bürünür. Zafere ulaşmak için mücadele etmenin, çalışmanın ne kadar önemli olduğunun farkına varır. Bu anlamda çocuklarımızın küçüklüğünden itibaren bir spor dalıyla ilgilenmesini çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Çocuklar kendilerine sunulan spor imkânı için mutlu olduklarını ifade ederken, kendilerine bu imkânı sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

 


Foto Galeri