KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR YENİ METOTLARLA İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Karaköprü Belediyesi ve RET İnternational kuruluşu ortaklığıyla ilçede çocuklar için açılan İngilizce kursunda yeni metotlarla öğrencilere dil eğitimi veriliyor

Karaköprü Belediyesi gençlerin eğitimine katkı sunmak için kurs ve projelerini sürdürüyor. Karaköprü Belediyesi ile uluslararası sivil toplum kuruluşu olan RET İnternational arasında imzalanan protokol sonucu gerçekleştirilen projeyle ilçede çocuklar için İngilizce kursu açıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Mustafa Direkli Kültür Merkezinde açılan kursta çocuklara okullarından arta kalan zamanda yeni metotlarla temel İngilizce eğitimi veriliyor. Şu ana kadar yaklaşık 200 öğrenciye İngilizce eğitimi verilirken, 8 hafta süren kursta çocuklara okul derslerine yardımcı olacak düzeyde temel İngilizce öğretiliyor.

Kurs Eğitmeni Cansel Beyaz, okullardan farklı bir metotla yurtdışında geliştirilmiş tekniklerle, çocuklara İngilizce eğitimi verdiklerine dikkat çekerek böylece çok daha kolay bir şekilde çocukların dersi kavradığını kaydetti.

Eğitmen Cansel Beyaz şunları belirtti: “Posterlerle, eğitici kartlarla, masa oyunlarıyla çocuklara hem konuşabilecekleri hem anlayabilecekleri hem de yazabilecekleri etkinlikler yaparak İngilizce öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar okuldan kalan zamanda buraya geldiklerinde çok eğlenceli bir şekilde dersi öğreniyorlar.

Karaköprü Belediyesi ile olan protokoller sonucunda bu eğitimi veriyoruz ve şu ana kadar yaklaşık 200 öğrenciye eğitim verdik. Desteklerinden dolayı Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kursa katılım gösteren çocuklar da okuldan artan zamanı İngilizce öğrenerek değerlendirdiklerini söyleyerek hem eğlendiklerini hem de İngilizce öğrendiklerini ifade ettiler.

Karaköprü Belediyesi ve RET İnternational protokolüyle Karaköprü Mustafa Direkli Kültür Merkezinde çocuklar için verilen İngilizce kursu hafta içi her gün devam ediyor.

 

 


Foto Galeri