BAŞKAN BAYDİLLİ’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli yazılı bir mesaj yayımlayarak Cumhuriyetin ilanının 99. yıl dönümünü kutlarken, milletin zaferi sonucu kurulan cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağını ifade etti

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Başkan Baydilli mesajında vatanın zor döneme girdiği bir dönemde milletin iman dolu yürekle gösterdikleri kahramanlık sonucu kurulan Cumhuriyet’in ecdadın emaneti olduğunu ve bunu ilelebet korumakla yükümlü olduklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletin kendisini yönettiği, yönetimde söz sahibi olacak temsilcileri hür bir iradeyle seçtiği cumhuriyet sistemi şüphesiz ki en büyük kazanımlarımızdan biridir. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesinde gösterdiği büyük zaferlerin ardından 29 Ekim 1923'te tüm dünyaya iradesine müdahale ettirmeyeceğini ve bu toprakları da ancak kendi iradesinin yöneteceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu anlamda Cumhuriyetin ilan edilmesi, devletimizin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir.

Cumhuriyet her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, milletimizin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, sarsılmaz imanla düşmana karşı durmanın sonucunda ulaşılmış eserdir. Bu eseri yıkmak isteyen, zarara uğratmak isteyen nice iç ve dış düşmanlar oldu ancak milletimizin hürriyet aşkı, kahramanlığı hepsinin önünde set gibi durdu. Atalarımızın bize bıraktığı en değerli miras ve emanet olan Cumhuriyeti ve vatanımızı milletimiz her defasında canı pahasına korumayı bildi, Allah'ın izniyle ilelebet korumaya devam edecektir.

Asırlarca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğunun mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini sürdürmek yeni neslin boynunun borcudur. İnanıyorum ki gençliğimiz bu yüce değerin farkında olarak ülkemizi daha güzel yerlere getirmek için mücadele edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; geçmişten bugüne kadar vatan toprağı için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”