KARAKÖPRÜ’DE YENİ PARKLAR AĞAÇLANDIRILIYOR

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri daha yeşil bir ilçe için ilçeye kazandırdığı yeni parklarda ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştiriyor

Şanlıurfa’nın en fazla yeşil alana sahip ilçesi olan Karaköprü’de ilçeye daha fazla yeşil alan yapılarak vatandaşlara yaşam alanları oluşturmak adına çalışmalar sürüyor. Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki belirli alanlarda yeni park yapımı çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettirirken, yeni yapılan parklarda ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi işlemi gerçekleştiriyor.

Seyrantepe Mahallesine kazandırılan yeni parklarda ağaç dikimi çalışmaları gerçekleştirilirken, parklar çevre düzenlemesi, çimlendirme ve mobilya montajının ardından vatandaşların hizmetine açılacak.

Ağaçlandırma çalışmalarını önceki gün Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu da ziyaret ederken, sembolik olarak parka bir ağaç dikip can suyu verdiler.

Vali Ayhan, Başkan Baydilli ve Kaymakam Kılınçoğlu çalışmaları gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli ile hatıra fotoğrafı da çekinirken yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Karaköprü’de önemli bir yeşil alan oluşturma seferberliği içerisinde olduklarını dile getiren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, betonarme yapıların fazla olduğu bir ilçede vatandaşların nefes alacağı yeşil alanları mümkün olan her noktaya kazandırmaya devam ettiklerini kaydetti.

Başkan Baydilli, “Biz Karaköprü’de gerçekten önemli bir yeşil alan seferberliği başlattık ve önemli oranda park ve yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Betonarme bir ilçe olarak anılmak istemediğimiz için mümkün olan her yerde yeşil alan oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda 2022 yılı içerisinde şu ana kadar 11 adet parkı ilçemize kazandırdık ve inşallah yıl sonuna kadar bu sayıyı 14-15 seviyelerine çıkaracağız.

2023 yılı için de yine planlamalarımızı yapıyoruz ve her geçen sene daha fazla sayıda park yapıp kişi başına düşen yeşil alan oranını artırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda özverili bir şekilde çalışan park ve bahçeler personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni parklarda ve mevcut yeşil alan ihtiyacı olan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarını sürdürecek.

 

 


Foto Galeri