BAŞKAN BAYDİLLİ: “15 TEMMUZ ZAFERİ ŞANLI TARİHİMİZE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi milletin zaferinin tarihe altın harflerle yazıldığını söyledi

Şanlıurfa’da 15 Temmuz 2016’daki hain darbe kalkışmasının 6. yıldönümünde şehitleri anmak için Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı gerçekleştirdi. Rabia meydanındaki programa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de katılım gösterdi. Programa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, protokol temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Baydilli program öncesinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne katılırken, programda da üç merkez ilçe belediye başkanları adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Baydilli, 15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği irade ve kahramanlıktan bahsederken, o gece verilen mücadelenin tarihte yerini aldığını dile getirdi.

Başkan Baydilli şunları ifade etti: “Öyle dönemler vardır ki her şeyin bittiğine inandığımız anda bir irade ortaya çıkar ve her şeyi tersine çevirir. Bu iradelerin en güçlüsü de şüphesiz ki millet iradesidir. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi de milletimiz kendi özgür iradesine, demokrasiye saldıran güruhlara iradesini kullanarak geçit vermedi.

Bizim tarihimiz gerçekten şanlı bir tarihtir, Urfa’mızın geçmişte gösterdiği ve tarihe yazılan şanlı kurtuluş mücadelesi var. Milletin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlık da şanlı tarihimize adını adeta altın harflerle yazdırdı ve artık gelecek nesillere anlatılacaktır. 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize selamet diliyorum.”

Programın sonunda meydanda 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi saat 00.13 itibariyle sela okundu. Öte yandan etkinlik meydanında Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından vatandaşlara bayrak, şapka ve su dağıtımı gerçekleştirildi.

 


Foto Galeri