KARAKÖPRÜ ZABITADAN FİYAT VE HİJYEN DENETİMİ

Karaköprü Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ilçe genelinde bulunan market, fırın, kasap ve manavlarda fahiş fiyat uygulamalarına yönelik denetim gerçekleştirirken, hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihleri de kontrol edildi

Karaköprü Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ilçe genelinde bulunan işletmelerde denetimlerini sıklıkla sürdürüyor. Vatandaşların sağlığını korumak için ilçedeki market, kasap, manav ve fırın gibi işletmelerde hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihlerine yönelik denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri, son dönemlerdeki fahiş fiyat uygulamalarına karşı fatura fiyatı ve satış fiyatı karşılaştırması yaptı. Denetlemeler sırasında kurallara uymayan, fazla satış fiyatı gösteren işyerlerine ihtar ve cezai işlem uygulandı.

Özellikle halkın en yoğun şekilde hizmet aldığı marketler ve fırınlar üzerinde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, işyerlerindeki ürünleri ve depolarını kontrol etti. Denetimler sırasında ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, fırınlarda da ekmekleri tartarak gramajlarını teyit ettiler.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, zabıta ekiplerine özellikle fahiş fiyat uygulayan ve fırsatçılık yapan işletmelere yönelik ciddi yaptırımlar uygulanması talimatı verirken, vatandaşın hem cebini hem de sağlığını korumaya çalıştıklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli hakkıyla çalışan, fiyat veya hijyen anlamında titiz davranan işletme sahiplerine de teşekkür etti.

Uygunsuz şekilde çalışma yapan işletmeler hakkında işlem yapan Karaköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşların sağlığı için denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürecekleri bildirildi.

 


Foto Galeri