BAŞKAN BAYDİLLİ MİNARE YIKIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Elazığ depremi sonrası Karaköprü İlçesi Karşıyaka Mahallesinden bulunan Hz Aişe Camisinin 1 metre 20 Cm eğim oluşan minaresinin yıkım çalışmalarını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli yerinde inceledi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8'lik depremin hissedildiği Şanlıurfa'da sarsıntı sırasında Karaköprü İlçesi Karşıyaka Mahallesinde bulunan Hz. Aişe Camii'nin 45 metre yüksekliğindeki eğik minaresi, kontrollü şekilde yıkılmaya başlandı.

Cumartesi gününden bu yana yıkım işleminin sürdüğü Hz Aişe Camisi minaresindeki çalışmaları Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaköprü Belediyesi olarak ilçede hasar tespit çalışması yaptıklarını belirten Başkan Metin Baydilli,
“Elazığ’ın sivrice ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen 6,8’lik deprem Şanlıurfa’mızda da hissedilmişti. Bölgemizde küçük çaplı hasarlar meydana getirmişti. Bizler Karaköprü Belediyesi olarak kendi ilçemizde hasar tespit çalışması yaptık. Ekiplerimizin yaptığı inceleme neticesinde Karşıyaka Mahallemizde bulunan Hz Aişe camisinin minaresinin daha önce çok hafif bir eğilme olduğu yaşanan deprem sonrası yaklaşık 1 metre 20 cm eğim oluştu. Olası bir deprem ile birlikte yan tarafında bulunan okul üzerine devrilmesi söz konusu olunca ekiplerimiz tarafından yıkımı gerçekleşti” dedi.

Başkan Baydilli, 45 metre yüksekliğinde ki Hz Aişe Cami minaresinin yıkım çalışmasını profesyonel bir ekiple, çevreye zarar vermeden yapıldığını sözlerine ekledi.