KARAKÖPRÜ'DE ÖĞRENCİLERE STEM EĞİTİMİ VERİLECEK

Karaköprü Beleyesi tarafından açılan STEM ve bilim merkezinde öğrencilerin yarı yıl tatilini değerlendirmeleri için ortaokul ve lise öğrencileri için Stem ve robotik kodlama kursu açılıyor.

Karaköprü Belediyesi tarafından açılan ve Karaköprü Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen STEM ve bilim merkezinde gençlere geleceğim mesleklerinden olan stem ve robotik kodlama eğitimi veriliyor. Açılan kurslarda gençler bilimle tanışırken, kodlama ve robotik tasarım öğrenerek geleceğin mühendisleri olma yolunda ilk adımı atıyorlar.

Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde açılan stem ve robotik kodlama kursunda ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim verilecek.

21 Ocak'ta başlayacak olan eğitimler için öğrencilerin online başvuru yapması gerekiyor. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler 444 9 657 numaralı Karaköprü Belediyesi Beyaz Masa biriminden bilgi alabilecek.

STEM ve robotik kodlama kursuna katılan öğrencilere android uygulama geliştirme, drone yapımı, kodlama, temel elektronik, robotik, 3D tasarım ve 3D üretim eğitimleri alacak.